Voeding

Icoon Boon by Sylvia

Voeding

Rust in je lijf door te eten wat bij je past. Daar komt Ayurvedische voeding op neer. Om te weten wat voor jou werkt, is inzicht in je dosha nodig. Vervolgens kun je kiezen uit eten dat bij je past.

Ben jij een Pitta? Dan heb jij baat bij het eten van meer zoet, bitter en samentrekkend voedsel, om het vuur van Pitta in evenwicht te brengen. Zoet, vers fruit zoals meloen, peren, zoete sinaasappelen en kokos. Een glas muntthee verkoelt, net als een lekkere courgette salade tussen de middag. Voeding om af te koelen dus.

 

Als je een Vata bent, dan heb je van nature al veel lucht en ruimte in je. Jij blijft mooi in balans met gestoomde, gekookte groenten en lekkere dipjes. Een droge cracker is prima, maar dan wel met een laagje pindakaas, smeerkaas, of bijvoorbeeld avocado.

 

Ben je een Kapha? Dan voel jij je het beste met licht en licht verteerbaar voedsel. Een ontbijt van vers fruit is een prima begin van de dag. Groenten spelen de hoofdrol bij het avondeten. Als tussendoortje is bijvoorbeeld popcorn een goede keuze.

 

Voeding = je fit voelen!

Eten volgens je dosha betekent afrekenen met een vol gevoel, maagzuur of lunchdip. Je krijgt juist energie en voelt je licht. Je eten wordt goed verteerd en alle voedingsstoffen worden opgenomen door je lichaam. De truc is om juist die dingen te eten, die goed zijn voor jou.

 

Wees gerust: je hoeft geen ingewikkelde recepten te maken met onmogelijke ingrediënten. Met een heldere uitleg laat ik je zien hoe je jouw alledaagse recepten een Ayurvedische twist kunt geven, aangepast aan jouw persoonlijke situatie.

DOE DE DOSHA TEST
Logo Boon by Sylvia

Recepten

Ayurvedische recepten voor een leven in balans