Ice Ice Baby

Blauwe Bessen

Ice Ice Baby

Blauwe Bessen – Munt en Kokosijs

Blauwe bessen kunnen altijd en overal. Ze zijn zoet, lekker, verfrissend en ook nog eens een superfood! Ze behoren tot de bessen met de meeste voedingsstoffen en zijn vooral een belangrijke leverancier van kalium en fosfor. Daarnaast bevatten ze ook natrium, calcium, ijzer, magnesium, koper en zink. Je kunt verse blauwe bessen het beste direct na aankoop eten. Let erop dat ze stevig zijn met een zilverachtige waas. Als de bessen verschrompeld of overrijp zijn, hebben ze al veel van hun gezonde stoffen verloren. Dat geldt ook als je de bessen te lang bewaard (bewaar ze niet langer dan 5 dagen in de la van de koelkast). Je kunt ze wel invriezen, de gezonde eigenschappen blijken door invriezen nauwelijks achteruit te gaan.

Ingrediënten

2 bakjes blauwe bessen
2 blikjes kokosmelk
1 eetlepel munt, fijngehakt
50 gram suiker (rauw)

Dit ga je doen

Mix alle ingrediënten in een kom tot je een romige massa hebt.
Zet het ijsmengsel in een ondiep bakje in de vriezer. Roer gedurende 2 – 3 uur om de 15-30 minuten het mengsel door om ijskristallen vorming te voorkomen. Laat daarna een nacht in de vriezer staan om goed te harden. Wanneer je alleen een vriesvak hebt, is de vrieskracht minder sterk en moet je zowel voor het roeren als de volledige vriestijd langer de tijd nemen.

Waarom is blauwe bessen – munt en kokosijs goed voor je?

De zachte smaak van kokos, zoete blauwe bessen en koele munt is precies wat je nodig hebt op een warme zomerdag! Blauwe bessen ondersteunen je longen, milt en maag-meridianen. Ze verkoelen en zijn van al het fruit één van de beste leveranciers van anthocyanidine; een antioxidant die de cel-veroudering vertraagd. Blauwe bessen werken ontstekingsremmend, munt koelt het bloed. De olie in de kokosmelk stimuleert de doorbloeding van je lever en verwijdert een teveel aan hitte uit je systeem.

Calm your mind

Munt laat alles stromen. Je maag, bloed, galblaas, lymfe, longen en zelfs je emoties. Een takje munt helpt opgekropte emoties los te laten zoals geïrriteerdheid en boosheid. De koele oliën in de kokosmelk kalmeren je gedachten en brengen je zenuwstelsel tot rust. Het perfecte chill-out ingrediënt!

Goed voor Pitta en Vata
Ben je een Kapha? De zoete, koele smaak van kokos en suiker kunnen je snel uit balans brengen. Watermeloen (granita) is voor jou een goed alternatief.

Bron: joyfulbelly.com