Goji Energy Balletjes

chocolade goji balletjes

Goji Energy Balletjes

Goji bessen komen oorspronkelijk uit China, Mongolië, Tibet en uit streken van de omliggende landen. De bessen worden daar al meer dan 2500 jaar gebruikt voor medische doeleinden en in gerechten. Andere namen voor de bessen zijn wolfbes, wolfberry en lycii berry. Goji bessen, net als de meeste andere superfoods, zijn ontzettend rijk aan antioxidanten en helpen zodoende je immuunsysteem te verbeteren. Deze stoffen helpen je lijf ook te vechten tegen chronische ontstekingen en gaan vrije radicalen tegen. Anders dan reguliere bessen (die ook om hun gezondheidsvoordelen bekend staan) bevatten Goji bessen echter veel grotere hoeveelheden antioxidanten en voedingsstoffen en gaan zo oxidatieve stress tegen.

 

Ingrediënten (28 stuks)

½  cup (70 gr) goji bessen (gedroogd)

1 cup (160 gr) amandelen

2 cups (150 gr) geraspte kokos

¼ (50 gr) chiazaadjes

10 verse dadels, ontpit

½ cup rauwe cacaopoeder

¼ cup (60 gr) ahornsiroop

150 gr pure chocolade (70%), gesmolten

1 handje pistachenootjes, fijngehakt

 

Dit ga je doen

Doe de goji bessen in een schaaltje, overgiet ze met kokend water en laat 20 minuten wellen. Knijp daarna zoveel mogelijk water uit de besjes.

 

Doe de bessen samen met de amandelen, kokos, chiazaadjes, dadels, cacao en de ahornsiroop in een keukenmachine. Laat alles zo’n 4 minuten goed door elkaar mixen of totdat je een mooie homogene massa hebt. Maak met een eetlepel balletjes. Haal dan de balletjes één voor één door de gesmolten chocola, leg ze voorzichtig op een vel bakpapier en bestrooi ze met wat fijngehakte pistachenootjes.

 

Waarom zijn goji energy balls goed voor je?

Dadels zijn rijk aan vitamine A, B1, B2, B6 en K. Ook bevatten ze per 100 gram maar liefst 20% van je ADH aan kalium, een mineraal dat je bloeddruk gezond houdt. Koper, zink en magnesium zijn andere mineralen die je in dadels vindt. Amandelen ondersteunen je spijsvertering en je zenuwstelsel. Amandelen zijn de enige noten die een te hoge zuurgraad in je lichaam kunnen balanceren! Ze bevorderen en zorgen voor een gezonde focus en kalme geest.

 

Energy Boost!

Deze goji energy balletjes zijn volledig vrij van geraffineerde suikers. Chiazaad bevat, na lijnzaad, het hoogste gehalte aan omega-3 vetzuren. Alle ingrediënten bij elkaar zijn een fantastische bron van proteïne en gezonde vetten – perfect als je sterke spieren wilt opbouwen en je energieniveau wil verhogen!

 

In een afgesloten, luchtdicht bakje zijn de balletjes 10 dagen houdbaar.

 

Geschikt voor Vata en Pitta.

Voel je je Kapha? Dadels zijn zwaar, zoet en koel. Enjoy met mate!

 

Bron: https://www.donnahay.com.au/recipes/desserts-and-baking/goji-coconut-bliss-balls , Rebecca Wood – the whole foods encyclopedia