Ben jij een Vata?

Ben jij een Vata?

Ben jij een Vata?

Iedere dosha bestaat uit vijf elementen: ruimte (ether), lucht, vuur, water en aarde. Per dosha verhouden deze elementen zich onderling anders. Deze verhoudingen bepalen je dosha. Er zijn drie dosha’s: Vata, Pitta en Kapha.

 

Vata

Bij Vata zijn de elementen ruimte en lucht het sterkst. Als Vata kun je soms ‘spaced out’ of extreem gevoelig zijn. Tegelijk ben je, als je in balans bent, buitengewoon creatief. Ook sta je open voor de gaven uit de natuur en voor je intuïtie, compassie, vrolijkheid en liefde. Vata staat voor beweging. Je bent in staat om snel nieuwe ideeën en informatie op te nemen. Je ziet verbindingen die anderen misschien missen. Jouw unieke kijk op de wereld stelt je in staat vernieuwend en fantasierijk te zijn. Je kunt volledig opgaan in wat je doet en letterlijk alles om je heen vergeten. Je houdt van het leven en je enthousiasme werkt aanstekelijk: je bent een magneet voor anderen. Je lacht veel en uitbundig en bent een levendige gesprekspartner met een groot gevoel voor humor. Je bent vriendelijk en staat open voor nieuwe ervaringen. Je sluit makkelijk vriendschap met mensen van alle leeftijden en alle achtergronden.

Als Vata ben je gevoelig en heb je een groot empathisch vermogen. Daardoor heb je ook snel door of iemand oprecht is en of het klopt wat de ander zegt. Deze eigenschap is zowel in je persoonlijke omgeving als op de werkvloer ontzettend handig. Je kunt enorm genieten van muziek, of de geluiden uit de natuur. Je uit je emoties snel en gemakkelijk en in een conflict zoek je oprecht naar een vreedzame oplossing. Door je spontaniteit en je speelse geest houd je het leven fris. Je houdt van veranderingen, gedijt het beste op nieuwe ervaringen en bent bereid om in het diepe te springen. Alles is mogelijk!

 

Happy to be a Vata? Onthoud dat niemand voor 100% één bepaalde dosha is. We hebben allemaal een mix van de drie dosha’s. Je overheersende dosha is Vata. Maar je kunt ook een bi-doshic type zijn, met sterke Pitta- of Kapha-kenmerken. Hoewel twee Vata-typen nooit exact dezelfde fysieke en mentale eigenschappen hebben, zorgt de onderliggende Vata-opmaak wel voor een bepaalde gelijkenis.

 

Vata

  • Elementen ruimte en lucht
  • Buitengewoon creatief
  • Open voor compassie, vrolijkheid en liefde
  • Groot empathisch vermogen en vreedzaam
  • Houdt van veranderingen

 

Leefstijl voor Vata   Voeding voor Vata   Dosha quiz

 

 

Benieuwd of jij een echte Vata bent en hoe jij in balans blijft? Klik hier voor een kennismakingsgesprek (intakegesprek)

 

 

 

Tags: