Ben jij een Kapha?

Ben jij een Kapha?

Ben jij een Kapha?

Iedere dosha bestaat uit vijf elementen: ruimte (ether), lucht, vuur, water en aarde. Per dosha verhouden deze elementen zich onderling anders. Deze verhoudingen bepalen je dosha. Er zijn drie dosha’s: Vata, Pitta en Kapha.

 

Kapha

De elementen water en aarde vormen Kapha. Soms ben je als Kapha langzaam en wat vastgeroest. Maar als je in balans bent, dan ben je buitengewoon vriendelijk. Je hebt een groot hart en sterk lichaam. Je bent stabiel, geduldig en kalm van aard en tegelijkertijd heel bekwaam in wat je doet. Het is je natuur om anderen te helpen. Mensen worden aangetrokken door je liefhebbende karakter. Met jouw Kapha ben je een trouwe en toegewijde vriend. Je houdt rekening met de gevoelens van anderen en oordeelt niet snel. ‘Leven en laten leven’ is jouw motto. Je bent zelden kritisch of negatief.

 

In je werk ben je methodisch. Je besteedt zorgvuldige aandacht aan alles wat je doet. Dat doe je in alle rust, zonder je zorgen te maken over het resultaat. Je neemt de tijd om nieuwe informatie op te slaan. Heb je eenmaal een concept onder de knie, dan vergeet je het nooit meer. Als iets niet gaat zoals je wilt, dan hou je dat voor jezelf. Je haalt niet snel uit naar een ander. Met tegenslagen kun jij prima omgaan. Vlucht vertraagd of trein te laat? Dan neem je nog gewoon een extra kop koffie of thee. Je hebt weinig last van stress. Daardoor is jouw gezondheid vaak ook goed. Je bent kalm en zegt niet zoveel, alleen als je iets belangrijks te zeggen hebt. Je kunt goed luisteren en geeft oprecht om de gevoelens van anderen.

 

Als Kapha kun jij overal slapen. Je slaapt goed en hebt een groot uithoudingsvermogen met een constante energie. Je bewegingen zijn sierlijk. Jouw immuunsysteem is sterk en je hebt een goede spierspanning.

 

Happy to be a Kapha? Onthoud dat een individu nooit 100% één bepaalde dosha is. We hebben allemaal een mix van de drie dosha’s. Je overheersende dosha is Kapha. Maar je kunt ook een bi-doshic type zijn, met sterke Vata- of Pitta-kenmerken. Hoewel twee Kapha -typen nooit exact dezelfde fysieke en mentale eigenschappen hebben, zorgt de onderliggende Kapha -opmaak wel voor een bepaalde gelijkenis.

 

Kapha

  • Elementen water en aarde
  • Buitengewoon vriendelijk
  • Stabiel, geduldig en kalm
  • Geen stress bij tegenslagen
  • Goede gezondheid

 

Leefstijl voor Kapha   Voeding voor Kapha   Dosha quiz

 

Benieuwd of jij een echte Kapha bent en hoe jij in balans blijft? Klik hier voor een kennismakingsgesprek (intakegesprek)