Ben jij een Pitta?

Ben jij een Pitta?

Ben jij een Pitta?

Iedere dosha bestaat uit vijf elementen: ruimte (ether), lucht, vuur, water en aarde. Per dosha verhouden deze elementen zich onderling anders. Deze verhoudingen bepalen je dosha. Er zijn drie dosha’s: Vata, Pitta en Kapha.

 

Pitta

Water en vuur zijn de belangrijkste elementen bij Pitta. Pitta is energie en hitte. Je hebt een krachtig lichaam en een scherpe geest. Sommigen vinden je misschien heetgebakerd en dominant. Maar als jij in balans bent, ben je goedhartig, ondernemend en jaag je je dromen na.  Als Pitta ben je vastberaden en vol passie. Je hebt een sterke wil en een natuurlijke aanleg om leiding te geven. Zijn er uitdagingen, dan inspireer jij anderen met jouw visie en energie. Je bent stressbestendig, daadkrachtig en hebt een grote portie lef. Jij weet dingen voor elkaar te krijgen! Met je Pitta karakter kun je uitstekend doelen stellen en net zo lang volhouden totdat het gelukt is. Dromen en verlangens jaag jij vol energie na. Je houdt van uitdagingen en gaat graag de strijd aan. Targets? Kom maar op! Moeilijke situaties zet jij om in successen.

 

Als Pitta heb je een scherp intellect en een sterk concentratievermogen. Je hebt een goed geheugen en neemt snel nieuwe informatie op. Je houdt ervan als de zaken goed zijn georganiseerd. Mensen worden aangetrokken door je natuurlijke energie, gevoel voor humor en hang naar avontuur. Je hebt een groot gevoel voor rechtvaardigheid. Je staat voor je principes, ook als het moeilijk is. Pitta’s zijn vaak uitstekende openbare sprekers.

 

Happy to be a Pitta? Onthoud dat niemand voor 100% één bepaalde dosha is. We hebben allemaal een mix van de drie dosha’s. Je overheersende dosha is Pitta. Maar je kunt ook een bi-doshic type zijn, met sterke Vata- of Kapha-kenmerken. Hoewel twee Pitta-typen nooit exact dezelfde fysieke en mentale eigenschappen hebben, zorgt de onderliggende Pitta-opmaak wel voor een bepaalde gelijkenis.

 

Pitta

  • Elementen water en vuur
  • Vastberaden, ondernemend en stressbestendig
  • Scherp intellect en hoge concentratie
  • Vol passie en hang naar avontuur
  • Groot gevoel voor rechtvaardigheid

 

Leefstijl voor Pitta   Voeding voor Pitta   Dosha quiz

 

Benieuwd of jij een echte Pitta bent en hoe jij in balans blijft? Klik hier voor een kennismakingsgesprek (intakegesprek)