Amandel-Dadel Herfst Smoothie

amandelen, melk

Amandel-Dadel Herfst Smoothie

Er is niets zo verfrissend als een lekkere smoothie op een warme zomerdag. En ook al is het officieel herfst, en is de temperatuur al lang niet meer zo warm, soms wil je gewoon die smoothie….

Amandelen zijn één van de gezondste noten die je kunt krijgen. Ze zijn een rijke bron van eiwitten en voorkomen aderverkalking. Amandelen bevatten onverzadigde vetzuren, wat je hart gezond houdt. Daarnaast zitten deze noten boordevol met onder meer vitamine E, mangaan, magnesium, seleen, zink, ijzer, koper, kalium en fosfor.

 

Ingrediënten

250 ml (amandel)melk
2 snufjes kaneelpoeder
2 dadels, gedroogd
½ theelepel verse gember

 

Bereidingswijze

Ontpit de dadels. De melk kun je in een pannetje verwarmen of op kamertemperatuur gebruiken. Beiden zijn goed, kies wat jij het lekkerste vindt.

Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot je een romige smoothie hebt. Giet de smoothie in een glas en garneer met wat kaneel- of cacaopoeder.

 

Waarom is Amandel-Dadel Smoothie goed voor je?

In de herfst heeft je lichaam alle energie nodig om zich voor te bereiden op de koelere maanden die komen. Dadelsuiker kalmeert de zenuwen, werkt grondend en zorgt ervoor dat je gedachten kalm blijven. Fijn met de herfststormen die komen. Kaneel in combinatie met dadels verzacht niet alleen je keel en je luchtwegen, maar houdt ook je spijsverteringssysteem gezond en sterk. Door de dadels te pureren worden de voedingsstoffen makkelijker opgenomen door je lichaam.

 

Power-up!

Amandelmelk en dadels verzorgen en voeden beiden je ‘ojas’. Ojas is volgens Ayurveda de oerkracht in ieder mens. Het wordt geassocieerd met mentale stabiliteit, uithoudingsvermogen, sterke immuniteit, gemoedsrust en een gezonde huid. Een echte power-shake dus!

 

 

Goed voor Vata en Pitta

Ben je een Kapha? Van nature heb jij al veel ojas, geniet met mate!

 

Recept geinspireerd door John Immel, Joyful Belly