Honey & Spice – snoep voor je keel!

honing

Honey & Spice – snoep voor je keel!

Net als je denkt dat de lente nu echt is begonnen, is er opeens een dag met natte sneeuw! Het oude gezegde ‘maart roert zijn staart’ is niet voor niets. En het kan je zo maar overkomen; gisteren zat je lekker zonder jas op een terras en vandaag regent het pijpenstelen! Het is voor je lichaam een hele uitdaging om hiermee om te gaan. Niet alleen zorgen die warme lentedagen dat het opgespaarde laagje wintervet gaat ‘smelten’, maar ook je immuunsysteem staat onder druk om al die wisselingen te managen! Als je merkt dat last krijgt van te veel speeksel en/of slijm krijgt is honey & spice snoep een eenvoudige manier om de klachten te verhelpen.

Ingrediënten

1 el honing

2 snufjes zwarte peper

2 snufjes gemberpoeder

2 snufjes kurkuma

Dit ga je doen

Dit mengsel is speciaal bedoeld om langzaam aan te likken. Op deze manier kunnen de honing en de specerijen lekker lang in je keel blijven en zorgen zo voor het meeste effect! De specerijen verwarmen je keel, neus en borstholte en zijn daardoor super effectief tegen keelpijn, loopneuzen en allergie- en griepklachten.

Lekker langzaam

Maak dit mengsel per keer klaar; in eenpersoons porties! Gebruik onverhitte, rauwe honing. Lik het mengsel van een eetlepel en neem er een kwartiertje de tijd voor! Het mengsel moet genoeg gekruid zijn om het achter in je keel goed te verwarmen.

Waarom is honey & spice snoep goed voor je?

Honey & spice snoep is een snelle manier om lente-klachten als verkoudheid en loopneuzen te verlichten. De zwarte peper, gember en kurkuma versterken en verwarmen je bloed. Het stimuleert je bloedsomloop waardoor een teveel aan vocht makkelijker ‘opdroogt’. Een betere bloedsomloop opent ook je longen. Honing verhit en breekt slijm af. Het geeft snelle energie en de plakkerige kwaliteit zorgt dat de specerijen lang in je keel hun werk kunnen doen.

Let op: voel je je Pitta? Dit mengsel is verhittend en kan je heel gemakkelijk uit balans brengenA

Ayurveda = het recept voor een gezond leven!

Ayurveda is een totaalsysteem om gezond en vol energie te blijven. Het vertelt je welke voeding het beste past bij jou. Afgestemd op jouw leven en op jouw lichaam. Maatwerk dus. Het is praktisch, eenvoudig en helemaal van nu.

Bron: https://www.joyfulbelly.com/Ayurveda/recipe/Honey-Spice-Throat-Coat/1634

Tags: