Komijn – Koriander – Venkel (KKV) Thee

thee

Komijn – Koriander – Venkel (KKV) Thee

Een paar takjes munt of een plakje gember in de thee, dat kent elke theeliefhebber wel. Maar je kunt ook een stapje verder gaan. Met Komijn, Koriander en Venkel. Alle drie hebben ze een heilzame werking op je spijsverteringsorganen. Ze voeren een teveel aan hitte af, herstellen je vochtbalans, verminderen gasvorming en kalmeren je ingewanden. De thee is antiviraal en helpt tegen opvliegers en hormonale onbalans. En het mooiste, je kunt de thee de hele dag, het hele jaar door, drinken.

Ingrediënten

1 liter water

1 tl korianderzaad

1 tl komijnzaad

1 tl venkelzaad

Dit moet je doen

Breng het water in een kleine steelpan aan de kook. Voeg de koriander, venkel en komijn toe. Laat deze 5 minuten zachtjes koken. Zeef de inhoud en giet het over in een theepot of een thermoskan.

Waarom is Komijn – Koriander – Venkel (KKV) thee goed voor je?

Komijn is buitengewoon goed voor je spijsvertering. Het verlicht maagpijn en ondersteunt je lever. Komijn is na zwarte peper, de meest gebruikte specerij ter wereld!

Koriander is een natuurlijk middel om te ontgiften. Bepaalde stoffen in koriander binden zich aan zware metalen als kwik, lood, aluminium en cadmium, waarna ze via de ontlasting het lichaam kunnen verlaten. Een ideaal detox kruid dus.

Venkel vermindert de vorming van darmgassen en helpt tegen een opgeblazen gevoel. De droge venkelzaadjes hebben een koortswerende, pijnstillende en hongerremmende werking.