Tijm Blueberry Muffins
Eet jij vaak verse tijm? Dan ben je goed bezig! Deze glutenvrije bananen muffins zitten boordevol vers fruit, verwarmende specerijen én uiteraard verse tijm! Lekker als ontbijt, voor bij de koffie of als gezond toetje.
Tijm is een heerlijk geurend kruid met grote geneeskracht. In Ayurveda wordt tijm onder andere ingezet om zijn antibacteriële-, antiseptische- en ontstekingsremmende werking. Daarnaast verlicht dit kruidje luchtwegirritaties, longziektes en versterkt het je spijsvertering. Tijm is een kruid dat graag groeit in volle zon, alleen niet op het zuiden. Je kunt haar het beste in een raam op het oosten of westen zetten en er zullen al gauw nieuwe tijmtakjes tevoorschijn komen!
TIP!
Wil je weten hoe je kruidenplanten het beste buiten kweekt en verzorgd? Klik dan eens op deze link
Ingrediënten voor 12 muffins
1½ cup kikkererwtenmeel (gezeefd als je geen tijd hebt om het beslag te laten rusten)
2½ tl bakpoeder
2 tl gemberpoeder
1½ tl kaneelpoeder
2 el verse tijmblaadjes (óf 1 el gedroogde)
Snufje zeezout
1 cup (260g) geprakte, rijpe bananen (ongeveer 2 middelgrote)
⅓ cup water
3 el olijfolie
2 el ahornsiroop
125 – 150g blauwe bessen
Dit ga je doen
1.Verwarm de oven tot 190°C (hetelucht).
2.Doe een papieren muffinvorm in een standaard 12-vorm muffinblik
3. Meng in een grote kom het kikkererwtenmeel, het bakpoeder, gember, kaneel zout en de verse tijmblaadjes.
4. Prak in een andere kom de bananen met het water, de ahornsiroop en de olijfolie tot een smeuïge massa.
5. Doe de droge ingrediënten bij de natte en meng alles goed door elkaar. Laat het beslag een 10 minuutjes rusten. Voeg dan heel voorzichtig de verse blauwe bessen toe en spatel ze door het beslag.
6. Verdeel het beslag over de 12 vormpjes (Let op: het beslag komt maar tot ongeveer de helft van de muffinvormpjes, dit is echt voldoende).
7. Zet het blik in een voorverwarmde oven en bak de muffins in ongeveer 18-20 minuten gaar, of totdat ze mooi bruin zijn en tot bovenaan de vorm zijn gerezen.
8. Laat de muffins in het blik 10 minuten rusten voordat je ze op een rek verder laat afkoelen.
Je kunt deze muffins in een luchtdicht afgesloten bakje 3 dagen op kamertemperatuur bewaren, 1 week in de koelkast en tot 6 maanden in de vriezer!
Dit recept is geïnspireerd door Jasmine Hemsley