Mango Lassi Mousse
Op warme dagen is iets zoets en koels zoooo lekker. Deze mango mousse verkoelt je bloed en houdt je energieniveau op peil. Lekker om 4 uur ’s middags of zo…In Ayurveda is de combinatie vers fruit en zuivel een no-no en wordt het afgeraden. Maar door gedroogde mango te gebruiken in plaats van vers is het op deze manier best OK.
Ingrediënten – per glas
35 gr gedroogde mangostukjes (biologisch)
100 ml water
125 gr yoghurt
¼ tl geraspte citroen
¼ tl kurkumapoeder
Snufje sumac of wat muntblaadjes om te garneren
Dit ga je doen
Laat de gedroogde mangostukjes in een kommetje water wellen tot ze zacht zijn. Haal de stukjes uit het water maar bewaar 50 ml van het weekvocht.
Doe de mangostukjes samen met het bewaarde weekvocht en de yoghurt in een blender en mix alles tot een homogene massa. Mix dan de citroen en de kurkuma erdoor.
Garneer met wat muntblaadjes of met wat sumacpoeder en serveer op kamertemperatuur.
Voel je je Kapha? Door de kwaliteiten van zowel de mango als de yoghurt is deze lassi voor jou vrij zwaar. Met mate dus.
Bron: Jasmine Hemsley – East by West – p88