Comfort Food – Gember Peren muffins

Gember peer muffin

Comfort Food – Gember Peren muffins

Met al deze herfstregen wil je toch gewoon een warme muffin uit de oven? Bijna geen voorbereiding, even 2 peren schillen en de rest van de ingrediënten door elkaar roeren; zó klaar. Lekker met een kopje thee op de bank…
Of voor je ontbijt dit weekend! Comfort food op z’n Ayurvedisch…

Ongeveer 12 muffins
Klaar in 40 minuten

 

Dit heb je nodig:

2 verse, rijpe peren
2 tl verse gemberwortel, geschild en fijn geraspt
2 eieren
1 dl (soja)yoghurt
0,5 dl appelsap
2 el zonnebloemolie
50 gr sucanat (te koop bij de natuurwinkel) of rauwe rietsuiker
1 tl baking soda
1 1/2 kopje haverzemelen
80 gr volkoren tarwe- of havermeel
¼ tl zout

 

Dit ga je doen

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Was en schil de peren, snijd ze in kleine blokjes en vermeng ze met de gember. Klop de eieren en roer de yoghurt, het appelsap, de olie en de suiker er doorheen.

Roer de baking soda goed door het natte mengsel en voeg daarna de haverzemelen, de bloem en het zout toe.

Roer alles goed door elkaar. Schep het beslag in een ingevet muffinblik. Bak de muffins in ongeveer 25 minuten gaar (een in het midden van de muffin gestoken tandenstoker moet er ‘droog’ uit komen).

Let op: de haverzemelen geven textuur aan de muffins. Als je de haverzemelen weg laat en alleen havermeel gebruikt krijg je een soort brij-achtige klomp.

 

Voel je je Vata? Doe een beetje ghee of boter op je muffin; hiermee compenseer je de ‘droge’ haverzemelen.

Voor Pitta en Kapha zijn deze muffins OK.

 

 

Bron: Ayurvedisch koken voor de Westerse keuken – Amadea Morningstar