WORKSHOP – De zes smaken van ayurveda

WORKSHOP – De zes smaken van ayurveda

Wist jij dat je humeur wordt beïnvloed door de smaak van wat je eet? Zo maakt een Spaans pepertje je wat vuriger en gepassioneerder terwijl het eten van iets zoets je juist weer tot rust brengt. Volgens de Ayurveda zijn er zes smaken en heeft elke smaak niet alleen direct effect op je geest, maar hebben ze ook een speciale functie voor je spijsvertering!

Heb je bijvoorbeeld vaak last van verkoudheid? Dan kan de verwarmende smaak van gember, honing en zwarte peper je ondersteunen en een te veel aan slijm oplossen terwijl melk (=zoet) juist de aanmaak van slijm bevordert! In drie avonden gaan we in op;

  • Wat is smaak volgens Ayurveda
  • welke invloed hebben die smaken nu precies
  • wat is het effect op je lichaam
  • wat gebeurt er in je geest
  • hoe kun je een smaak inzetten bij kwaaltjes
  • hoe stel je zelf een eenvoudige, evenwichtige maaltijd samen die je in balans houdt

Wat krijg je mee?

Je gaat naar huis met een praktisch werkboek, heldere adviezen per dosha, lekkere recepten en tips om direct mee aan de slag te gaan.

Wat heb je nodig?

Deze cursus is geschikt voor iedereen die bekend is met de Ayurvedische basisbegrippen zoals dosha’s en de vijf elementen; of die de basiscursus Ayurveda – het recept voor een gezond leven heeft gevolgd.

Het maximaal aantal deelnemers voor deze cursus is 10 zodat er genoeg ruimte is voor vragen en discussie.

Waar en wanneer?

Start-/einddatum:

dinsdag 10/03, 17/03, 24/03/2020

donderdag 29/10, 5/11, 12/1/2020

Tijd: 19.30 – 21.30 uur

Locatie: Boon by Sylvia

Prijs: € 90,-. Prijs is inclusief reader en materiaalkosten, koffie/thee en iets lekkers.