WORKSHOP – De zes smaken van ayurveda – VOL

WORKSHOP – De zes smaken van ayurveda – VOL

Wist je dat de smaak van je eten een effect heeft op je mind? Zo wordt je na het eten van een Spaans pepertje wat vuriger en gepassioneerder en geeft de smaak zoet juist rust. Volgens Ayurveda zijn er zes smaken en heeft elke smaak een effect op je geest een speciale functie voor je spijsvertering!

Heb je bijvoorbeeld vaak last van verkoudheid dan kan de verwarmende smaak van gember, honing en zwarte peper je systeem ondersteunen doordat dat warmte te veel slijm oplost, terwijl melk (=zoet) juist slijm bevordert. In drie avonden gaan we in op de zes verschillende smaken; welke invloed hebben die smaken nou precies, hoe kun je ze inzetten bij kwaaltjes en hoe stel je zelf een eenvoudige, evenwichtige maaltijd samen die je in balans houdt?

Wat krijg je mee?

Je gaat naar huis met een praktisch werkboek, heldere adviezen per dosha, lekkere recepten en tips om direct mee aan de slag te gaan.

Wat heb je nodig?

Deze cursus is geschikt voor iedereen die bekend is met de Ayurvedische basisbegrippen zoals dosha’s en de vijf elementen; of die de basiscursus Ayurveda – het recept voor een gezond leven heeft gevolgd.

Het maximaal aantal deelnemers voor deze cursus is 10 zodat er genoeg ruimte is voor vragen en discussie.

Waar en wanneer?

Start-/einddatum: donderdag 26-09-2019 / 3-10-2019 / 10-10-2019

Tijd: 19.30 – 21.00 uur

Locatie: Bibliotheek Hilversum

Prijs: leden bibliotheek € 85,- ; niet-leden € 90,-. Prijs is inclusief reader en materiaalkosten, koffie/thee en iets lekkers.