WORKSHOP: Ontdek Ayurveda – Het recept voor een gezond leven!

kleuren poeder ayurveda

WORKSHOP: Ontdek Ayurveda – Het recept voor een gezond leven!

Wie moet je nog geloven als het aankomt op wat het beste voor jou is? Social media, tijdschriften, de buurvrouw of je moeder? Iedereen lijkt te beweren dat zij het recept voor een gezond leven hebben uitgevonden, maar wat voor de een werkt, werkt niet per se voor de ander. Dat weten we in Ayurveda al duizenden jaren. 

Binnen Ayurveda worden verschillende dosha’s (mind-/bodytypes) onderscheiden. Ieder type heeft zijn eigen behoeftes op het gebied van voeding, sport, ontspanning en beweging. Maar wat past nou bij jou? Weet jij welke voeding echt goed past bij je lijf? Zodat je vol energie en met rust in je hoofd blijft? In de cursus Ayurveda – het recept voor een gezond leven leer jij wat echt voor jou werkt.

Wat is het?

Denk je bij het woord Ayurveda meteen: o nee, dat is toch super zweverig? Think again! Ayurveda is een kwestie van meten en van feiten. Het is niet alleen een methode om ziektes te voorkomen en behandelen, het is een ‘way of life’. Een totaalsysteem om gezond en vitaal te blijven.

Wat leer je?

De workshop ‘Ayurveda – het recept voor een gezond leven’ is een basiscursus. Je leert onder andere: 

  • Wat de ontstaansgeschiedenis van Ayurveda is 
  • Waar Ayurveda vandaan komt
  • Wat de verschillende mind/body typen (dosha’s) zijn
  • Hoe je die types herkent 
  • Welk type jezelf bent en hoe je zo goed mogelijk voor jezelf kunt zorgen
  • Hoe de seizoenen werken op de verschillende dosha’s
  • Wat Ayurvedische rituelen zijn

Na afloop

Na afloop weet jij precies hoe je zo kunt leven, dat je helemaal in balans bent. Je gaat naar huis met een praktisch werkboek, heldere adviezen, tips per dosha en natuurlijk lekkere recepten om direct mee aan de slag te gaan.

Praktisch

De cursus wordt gegeven door Ayurveda specialist Sylvia van Enter. In haar praktijk ‘Boon by Sylvia’ helpt zij mensen met uiteenlopende problemen, maar wel met één overeenkomst: een disbalans. Sinds Sylvia Ayurveda heeft ontdekt, heeft ze meer rust in haar lichaam en hoofd. Dat gunt ze jou ook! Deze cursus is dan ook meer dan investeren in je kennis, het is echt een waardevol cadeau voor jezelf, waar je de rest van je leven iets aan hebt. 

Deze cursus  is een serie van zes avonden en staat in 2020 voor onderstaande data gepland

Hilversum: 11/3, 18/3, 25/3, 1/4, 8/4, 15/4/2020.

Hilversum : 27/10, 3/11, 10/11, 17/11, 24/11, 1/12/2020

Locatie Boon by Sylvia – Hilversum

Wil je meer informatie om te weten of dit iets voor je is? Neem gerust even contact op!

Dit is wat andere deelnemers ervan vonden

“Een leuke goede basiscursus Ayurveda. Stof om mee aan de slag te gaan. Nuchtere handige tips om mee te koken. Inzicht zonder woorden. “

“De cursus vond ik heel goed verzorgd en heb er veel van opgestoken. Mag ook een vervolg op komen?!”

“Een leuke en goede basiscursus om een idee te krijgen wat Ayurveda inhoudt en waar je zeker geïnspireerd van raakt! Een aanrader!”

“Een zeer leerzame, informatieve, praktisch toepasbare cursus. Bij iedere les een hand-out, heel verzorgd. Enthousiaste, deskundige docente!”

Tags: